Etusivu Uutiset Toselli puhallinruiskut Avagrosta

Toselli puhallinruiskut Avagrosta

Avagron uusi yhteistyökumppani on italialainen perheyritys,Toselli s.r.l. Toselli on valmistanut kasvinsuojeluruiskuja jo vuodesta 1969. Yritys on ollut kehityksen kärjessä alusta lähtien ja alkanut mm. valmistaa ensimmäisenä Italiassa hydraulisia puomeja ja ajettavia ruiskuja. Ruiskujen suunnittelussa on haluttu painottaa turvallisuutta, tehokkuutta ja mahdollisimman pieniä ympäristövaikutuksia.

Ruiskut ovat hinattavia. Suurimmassa Wonder-mallissa on automaattisesti ohjautuva akselisto. Muissa malleissa on järeä vetoaisa, jossa kääntönivel on sijoitettu pumpun ja säiliön väliin. Tällä saavutetaan erinomainen kääntyvyys lyhyessäkin päisteessä. Kaikki puomit on toteutettu siten, että niillä voidaan ruiskuttaa vain toinen puoli avattuna. Komponenttivalinnoissa ja koneen valmistuksessa ohjenuorana on erittäin korkea laatu. Tosellin asiakkaita ovatkin usein erikoiskasvien viljelijät, tai muut käyttäjät, jotka odottavat ruiskulta häiriötöntä toimintaa ja pitkää ikää.

Toselli Air Spray

Toselli on uranuurtaja puhallinruiskujen valmistuksessa. Kaikki puomikoot voidaan varustaa ilmakanavalla ja puhaltimella. Ilmakanava kiinnitetään puomin takapuolelle. Tosellin periaate poikkeaa markkinoilla tunnetuista ratkaisuista siten, että Tosellissa ilman puhallussuunta voidaan valita:

  1. Kääntämällä ilmavirta etuviistoon, ilma ja ruiskutusneste sekoittuvat
  • Ilma työntää voimalla pisarat kasvustoon
  • Kasvusto ”elää” voimakkaasti ilman vaikutuksesta, ja tehoaine leviää myös lehtien alapinnoille
  • Voidaan käyttää pientä suutinkokoa: Toselli Dual Cone kaksoissuutin on hyvä valinta tautiruiskutuksiin
  • Edellyttää rehevää kasvustoa
  • Esim. perunarutto, sipulin naattihome, mansikan tautiruiskutukset
  1. Kääntämällä ilmavirta suoraan alas muodostetaan suojaverho
  • Ruiskutus tapahtuu normaalisti esim. viuhkasuuttimilla tai ilma-avusteisilla suuttimilla
  • Puomin taakse muodostetaan ilmakanavan avulla alaspäin suuntautuva ilmavirtaus, joka pysäyttää tuulta ja vie suuttimista syntyvää tuulikulkeumaa alas kohteeseen
  • Koska ilmavirran määrää voi säätää, voidaan käyttää esim. rikkakasviruiskutuksissa, kun kasvusto on pientä