Etusivu Uutiset Flex nestelannoitteet Avagrolle

Flex nestelannoitteet Avagrolle

Tanskalaisen Flex Fertilizer System ApS -yhtiön lannoitteet siirtyivät 22.12.2011 allekirjoitetulla sopimuksella Avagro Oy:n myyntiin alkaen 01.01.2012. Lannoitteet ovat aikaisemmin olleet hollantilaisen yhtiön myynnissä.
Flex-lannoitteita on käytetty Suomessa jo kolmen vuoden ajan. Lannoitteilla on tosin paljon pidempi historia muissa pohjoismaissa, ja mm. Hollannissa, Englannissa ja Irlannissa.
Flex-lannoitteet poikkeavat perinteisistä lannoitteista, jotka ovat lähes poikkeuksetta erilaisten ravinnesuolojen yhdistelmiä. Suolojen ongelma on voimakas reaktio maassa olevien muiden alkuaineiden kanssa, jolloin syntyy kasville käyttökelvottomia yhdisteitä, ja osa ravinteista "menetetään". Flex-lannoitteissa ravinteet yhdistetään komplekseiksi yhdisteiksi, joissa on useimmiten urea lähtökohtana. Halutut ravinteet yhdistetään siihen käyttäen hyödyksi plus- ja miinus-varauksia. Näillä estetään ravinteiden hallitsematon pidättyminen maahan.
Johtuen Flex-lannoitteden paremmasta hyötysuhteesta, typen määrää voidaan laskea 20% ja fosforin jopa 30-40% satomäärien kärsimättä. Myös sadon laatua voidaan merkittävästi parantaa oikealla lannoitesuunnittelulla.
Flex-lannoitteiden siirtyminen Avagron valikoimaan tukee voimakkaasti Avagron panostusta nestelannoitteisiin. Aikaisemmin syksylle julkistimme sopimuksen espanjalaisen SAS:n (Sustainable Agro Solutions: Coda-tuotteet) kanssa.
Lannoitetuoteryhmän tuotevastaavaksi on nimitetty 28.11.2011 alkaen AMK agrol. Mikko Soini, puh. 02 858 3616, 045 773 428 10.