Etusivu Kampanjat ja ilmoitukset Uutiskirjearkisto Avaimet kasvulle 8/2013 - Linnunpelättimet

Avaimet kasvulle 8/2013 - Linnunpelättimet

Uusimmat Avaimet kasvulle 8/2013

 

Suojaa satosi linnuilta!

 

Avagro tarjoaa tehokkaat ja laadukkaat tuotteet lintujen ja muiden haittaeläinten karkottamiseen viljemiltäsi. Äänettömät haukkajäljitelmä- ja heliumleijat karkottavat linnut mansikkamailta ja hedelmätarhoista. Nestekaasutykin kovaääniset laukaukset tehoavat lintujen lisäksi myös muihin haittaeläimiin.

Hawk Kite -haukkajäljitelmäleija

Hawk Kite jäljittelee ulkonäöllään ja liikkeillään oikeaa haukkaa. Leija asennetaan siiman avulla joustavan vavan päähän. Vavan ollessa 5 metriä pitkä, haukka voi lentää 9 metrin korkeudessa ja 7 metrin vavalla sen lentokorkeus on 13 metriä. Heikkokin tuuli saa haukan liikkumaan oikean haukan liikkeitä jäljitellen. Leija liitää tuulen yläpuolella ja tekee välillä hyökkäystä muistuttavia syöksyjä alaspäin, jonka jälkeen se nousee taas takaisin ylös. Hawk Kite -leijaa voidaan käyttää viljelysten lisäksi myös suojaamaan rakennuksia , terasseja, kaatopaikkoja, satamia, laitureita tms. paikkoja, joissa linnuista on haittaa.

Vigilante Helikite – pelätinpallo

 
Helikite on nailonpintaisen leijan ja heliumpallon yhdistelmä, joka on ilmaa kevyempi. Helikite lentää vielä jopa 11 m/s tuulessa. Tätä kovempi tuuli saattaa ajaa Helikiten alas samoin kuin rankkasade. Sateen ja tuulen tauottua Helikite nousee uudelleen taivaalle. Helikite voi nousta jopa 60 metrin korkeuteen pelottelemaan lintuja. Leijan nouseminen korkealle yhdistettynä haukan syöksyjä jäljittelevään lentorataan tekee leijasta erittäin tehokkaan. Lintujen itsesuojeluvaisto herää, kun pelottelu tapahtuu alueella, jossa vain oikeat petolinnut saalistavat. Pelotteluteho on erittäin hyvä kaikkiin villinä eläviin lintulajeihin. Pallon vaikutusalue on noin 5 – 15 hehtaaria riippuen Helikiten sijainnista ja maastosta. Helikite soveltuu esim. marjapelloille, puutarhoihin, mutta myös tuotantorakennusten suojaamiseen linnuilta.

 
Guardian -nestekaasutykki
 
Guardian nestekaasutykki toimii propaani- tai butaanikaasulla. Sen teho perustuu kovaan ääneen (115 dB), joka säikyttää lintujen lisäksi pois muitakin villieläimiä, jotka saattavat tehdä tuhoja viljelmällä, esim. kauriita ja jäniksiä. Tykki voidaan säätää toimimaan halutulla aikavälillä 1-30 minuutin välein, Tykin suunta muuttuu joka laukauksen välillä, joten tykin vaikutusalue on maastosta riippuen 3-4 hehtaaria. Laitteen mukana tulee kolmijalka, jolla tykki nostetaan 1,5 metrin korkeuteen, näin ääni kantaa kauemmas. Lisävarusteena laitteeseen saa ajastimen, jolla laitteen toiminta voidaan rajoittaa tiettyyn vuorokauden aikaan.
 

Soita ja kysy lisää!

Puh. 02 - 8583600