Etusivu Kampanjat ja ilmoitukset Uutiskirjearkisto Avaimet Kasvulle 5/2016 Steketee harat

Avaimet Kasvulle 5/2016 Steketee harat

Avaimet Kasvulle 5/2016

Steketee -rikkaharat ja -riviväliruiskut

Avagrosta ajankohtaiset hollantilaiset Steketee -rikkaharat ja -riviväliruiskut.
Riviruiskulla tai riviväliruiskulla tehostat erikoiskasvien kasvinsuojelua kun tehoainevalikoima pienenee entisestään! Enemmän tehoainetta oikeaan paikkaan eikä rikka-ainevioituksia viljelykasville.
Harauksella korvaat ruiskutukset parhaassa tapauksessa kokonaan; säästät kasvinsuojeluainekustannuksissa, voit hoitaa kasvinsuojelutyöt paljon joustavammalla aikataululla, sinun ei tarvitse huolehtia varoajoista ja voit markkinoida asiakkaillesi puhtaita, ilman torjunta-aineita tuotettuja tuotteita.

 

Räätälöidyt ratkaisut jokaiseen tarpeeseen

Steketee -harat kootaan valmiista komponenteista viljelijän tarpeisiin sopiviksi. Ne suunnitellaan aina yksilöllisesti viljelykasvin, rivivälin ja viljelijän toiveiden mukaan.  Etu- tai takakiinnitteinen runkopalkki valitaan laajasta valikoimasta työleveyden mukaan 3, 4, 5, 6 tai 9 metriä. Perusharaelementit kiinnitetään runkopalkkiin rivivälien mukaan ja niihin valitaan sopivat terät, piikit, kiekot tai sormiharat takaamaan paras mahdollinen haraustulos ko. viljelykasville. Katso video esim. kaalille sopivasta sormiharasta!

Kameraohjatut automaattiharat

Steketeen valikoimista löytyvät myös automaattisesti kasvirivin mukaan ohjautuvat kameraharat. Steketeen kehittämä IC-light kamerajärjestelmä yhdessä ohjautuvan hararungon kanssa lisää harauksen tarkkuutta ja ajonopeutta. Steketeen lippulaiva on IC-weeder. Tässä harassa on oma kamera jokaista riviä varten, joten rivivälien lisäksi se pystyy haraamaan myös kasvien ympäriltä nopeilla liikkuvilla terillä. Tietokone tulkitsee kasviriviä kuvaavan kameran materiaalin ja välittää viestin terille jotka kääntyvät kasvien väliin nopein sykäyksin paineilman avulla. Katso video!

Säästöä ja tehoa ruiskutuksiin riviväliruiskulla

Riviväliruiskulla säästät tehoainetta ja pystyt lisäämään käyttömääriä ilman pelkoa viljelykasvin vioittumisesta. Riviväliruiskulla levität saman määrän tehoainetta hehtaaria kohti, mutta suuremman määrän tehoainetta sinne missä sitä tarvitaan. Yllä kuva esim. perunalle ja muille harjukasveille soveltuvasta riviväliruiskusta, jossa ruiskutus koteloiden sisäpuolella. Alla vastaava ruisku tasamaalla tai matalassa penkissä viljeltäville kasveille.

MS- mallin riviväliruisku taas suojaa kasvit koteloiden sisälle ja ruiskusuutin on koteloiden ulkopuolella rivivälissä, kuva alla.