Etusivu Kampanjat ja ilmoitukset Uutiskirjearkisto Avaimet Kasvulle 3/2015 Jyrsimet

Avaimet Kasvulle 3/2015 Jyrsimet

Avaimet kasvulle 3/2015

 

Järeät italialaiset jyrsimet Avagrosta!

Avagron valikoimasta löydät omiin tarpeisiisi sopivan jyrsimen.  Avagro edustaa laadukkaita italialaisia jyrsinmerkkejä, valikoimaan kuuluvat Sicma -kelajyrsimet, Emy Elenfer -vaakatasojyrsimet sekä Massano -vastakelajyrsimet.

 

Sicma

Sicma -jyrsimissä on järeä runko ja voima terille välittyy hammaspyörien välityksellä. Koneiden pyörintänopeuksia pystyy säätämään ajonopeuden ja maalajin mukaan parhaan muokkaustuloksen varmistamiseksi. Jyrsinmalleja löytyy työleveydeltään 85 cm ylöspäin;  tässä tarkemmin esiteltynä yleisimmät mallit:
 

 • RM-mallit

Työleveydet ovat valittavissa 135-235 cm. RM-mallit saatavilla myös sivuttaissiirrolla, joka on kätevä esimerkiksi kasvihuoneviljelmillä. Koneet on tarkoitettu käytettäväksi 40-80 hv traktoreille. Vaihdelaatikosta voit valita neljä nopeutta hammasrattaiden paikkaa vaihtamalla 185-266 rpm välillä traktorin voimanulosoton ollessa 540 rpm.
 

 • SPR-mallit

Työleveydet ovat valittavissa 160-260 cm ja nämä mallit on tarkoitettu 70-90 hv traktoreiden käyttöön. Koneen vaihdelaatikosta voit valita nopeudet 143-260 traktorin voimanulosoton ollessa 540 rpm sekä nopeudet 214-264 voiman ulosoton ollessa 1000 rpm. Jyrsimeen on saatavana erilaisia jyrävaihtoehtoja, erilaisia teriä sekä muita lisävarusteita.
 

 • RG-mallit

RG-mallien työleveydet ovat valittavissa 230-305 cm ja koneet on tarkoitettu 90-160 hv traktoreiden käyttöön. Vaihdelaatikosta saat hammasrattaiden paikkaa vaihtamalla nopeudet 225-250 voimanulosoton ollessa 540, sekä 206-230 rpm voimanulosoton ollessa 1000 rpm. Koneeseen on saatavana erilaisia teriä ja lisävarusteita. Koneen taakse saat kiinnitettyä erilaisia jyrävaihtoehtoja ja näiden taakse vielä toisen työkoneen, esimerkiksi kylvökoneen.

Emy Elenfer

Emy Elenfer -vaakatasojyrsimet on tehty kestämään. Jyrsinten hammaspyöräveto on suojattu paksun teräskotelon taakse. Hammaspyörät ja roottorin akselit ovat erikoiskarkaistua terästä. Roottorien yläpäässä on kivisuojat, jotka tekevät Emy Elenferillä  ajosta vaivatonta ilman turhia keskeytyksiä. Laakerit on helppo vaihtaa koteloa purkamatta.

Saatavilla olevat mallit:

 • CL, työleveydet 180-300 cm, työsyvyys 26 cm, 20-80 hv traktoreille
 • CA, työleveydet 200-400 cm, työsyvyys 30 cm, 50-120 hv traktoreille
 • CR, työleveydet 300-400 cm, työsyvyys 30 cm, 85- 180 hv traktoreille
 • Myös suuremmat taittuvarunkoiset mallit (8,0 m asti 300 hv traktoreille)

CA- ja siitä suuremmat mallit on varusteltu taaksepäin olevalla voimanotolla. Voit asentaa koneen taakse toisen voimanulosottoa  tarvitsevan koneen tai vaihtoehtoisesti laittaa jyrsimen traktorin etunostolaitteisiin. Koneisiin on saatavana myös pidempiä 35 cm teriä (normaalisti 31 cm). Lisävarusteena on saatavana mm. erilaisia penkinmuodostajia ja jyrävaihtoehtoja.

 

Massano

Massanon tehokkaissa vastakelajyrsimissä muokkaussyvyys on jopa 35 cm. Rotostone -malleissa on vastasuuntaan pyörivä vaakasuuntainen kela, joka heittää kivet, kokkareet ja kasvijätteet puikkoja vasten, jolloin ne putoavat muokkauskerroksen pohjalle ja peittyvät hienolla maa-aineksella. Rotostone -jyrsimellä voit muokata suoraan edellisen kasvuston sänkeä tai ajaa kivisillekin maille tasaisen istutusalustan. Koska kone hautaa suuren osan kokkareista ja kivistä muokkauskerroksen pohjalle, se helpottaa monien kasvien kuten perunan tai sipulin korjuuta. Koneisiin on saatavana erilaisia penkinmuodostajia tai jyvävaihtoehtoja. Työleveydet 100 – 800 cm.

Saatavilla olevat mallit:

 • RSL 80 hv traktoreille
 • RSC 120 hv traktoreille
 • RSE 160 hv traktoreille
 • RSE Plus 280 hv traktoreille


 

 

Ota yhteyttä ja varmista koneesi saatavuus keväälle!

 

Alla olevista kuvista pääset katsomaan videoita koneista:

 
 

Avagron videokilpailu

Muista osallistua videokilpailuumme ensi kasvukaudella! Kuvaa video Avagron tuotevalikoimaan kuuluvasta koneesta tai muusta tuotteesta ja lataa se Youtubeen. Parhaat videot julkaistaan kotisivuillamme. Jokaisesta kotisivuilla julkaistusta videosta saat 300 € ostosrahaa Avagroon! Linkit osoitteeseen anne.nurmi@avagro.fi. Jos kaipaat apua videon editoimiseen tai lataamiseen, ota yhteyttä.