Etusivu Kampanjat ja ilmoitukset Uutiskirjearkisto Avaimet kasvulle 2/2014 - Italialaiset jyrsimet

Avaimet kasvulle 2/2014 - Italialaiset jyrsimet

Uusimmat Avaimet kasvulle 2/2014

 

Järeät italialaiset jyrsimet Avagrosta!

Avagron valikoimasta löydät omiin tarpeisiisi sopivan jyrsimen.  Avagro edustaa italialaisia laadukkaita jyrsinmerkkejä, valikoimaan kuuluvat Sicma-kelajyrsimet, Emy Elenfer vaakatasojyrsimet ja Massanon vastakelajyrsimet.  
 

Sicma

Sicma kelajyrsimiä löytyy työleveyksillä 135 cm – 305 cm, saatavana myös hydraulisella sivuttaissiirrolla. Jyrsimissä on järeä runko ja kestävä hammaspyöräveto. Vaihdelaatikosta on valittavissa neljä nopeutta hammasrattaita vaihtamalla. Näin saat jyrsimellä parhaan muokkaustuloksen olosuhteista ja maalajista riippumatta.
Mallit:

 • RM, työleveydet 135 – 235 cm välillä, 40-80 hv traktoreille
 • SPR, työleveydet 160-260 cm välillä, 60-90 hv traktoreille
 • RG, työleveydet 230-305 cm välillä, 90-160 hv traktoreille


 

Emy Elenfer

Emy Elenfer vaakatasojyrsimet on tehty kestämään. Jyrsinten hammaspyöräveto on suojattu paksun teräskotelon taakse. Hammaspyörät ja roottorin akselit ovat erikoiskarkaistua terästä. Roottorien yläpäässä on kivisuojat, jotka tekevät Emyllä ajosta vaivatonta, ilman turhia keskeytyksiä. Laakerit on helppo vaihtaa ilman että koteloa tarvitsee purkaa.
Mallit:

 • CL, työleveydet 180-300 cm, työsyvyys 26 cm, 40-80 hv traktoreille
 • CA, työleveydet 200-400 cm, työsyvyys 30 cm, 50-120 hv traktoreille
 • CR, työleveydet 300-400 cm, työsyvyys 30 cm, 85- 200 hv traktoreille
 • Myös taittuvarunkoiset mallit (8,0 metriin asti 390 hv traktoreille)


 

Massano

Massanon tehokkaissa kelajyrsimissä muokkaussyvyys on jopa 35 cm. Rotostone malleissa on vastasuuntaan pyörivä kela, joka heittää kivet ja kasvijätteen puikkoja vasten jolloin ne putoavat muokkauskerroksen pohjalle. Rotostone jyrsimellä voit muokata suoraan edellisen kasvuston sänkeä tai ajaa kivisillekin maille tasaisen istutusalustan. Työleveydet välillä 100 – 800 cm.
Mallit:

 • RSL 80 hv traktoreille
 • RSC 120 hv traktoreille
 • RSE 160 hv traktoreille
 • RSE Plus 280 hv traktoreille


Viljelijän näkökulmasta:

Kalantilainen Aleksi Uussaari hankki 3,6 metriä leveän Massano Rotostone jyrsimen Avagrosta 2011. Uussaari käyttää jyrsintä lanttu- ja sellerimaiden muokkaukseen yhteensä noin 25 hehtaarilla vuosittain. Hankinta on vähentänyt ajokerrat murto-osaan sillä ennen muokkaus on hoidettu äkeellä, Devrinol ruiskutukset on hoidettu erillisellä ajokerralla ja sen lisäksi maat on vielä jyrätty. Nyt jyrsimisen kanssa samalla ajokerralla ruiskutetaan Devrinol, mullataan se maahan jyrsimellä ja lisäksi annostellaan nestelannoite valmiiden penkkien päälle. Jyrsin muotoilee kaksi noin 150 cm penkkiä. Isäntä on itse lisännyt jyrsimeen myös tihkuletkun levityslaitteet.

Jyrsin on sopinut erinomaisesti Uussaaren käyttötarkoitukseen ja kapasiteettia riittäisi vielä paljon suuremmallekin alalle. Tilan viljelykasveille muokataan melko matalat penkit, noin 15 cm. Kivet hautautuvat tietenkin sitä syvemmälle mitä syvemmältä muokataan, mutta Uussaarella matalasta jyrsinsyvyydestä riippumatta Massano hautaa kivet ja kasvijätteet tehokkaasti tarpeeksi syvälle. Jyrsin jättää hienon muokkausjäljen, johon piensiemenien kylvö onnistuu vaivattomasti. Uussaaren tilalla maalajeina on mm. multaa, savea ja liejusavea. Massano on toiminut hyvin kaikilla maalajeilla ja jättänyt hyvän kylvöalustan. 180 hevosvoiman traktorilla ja 15 cm:n muokkaussyvyydellä yhdistelmä kulkee vaivattomasti ja ajonopeus on jopa 3,5-4,0 km/h. Maksimi muokkaussyvyyteen mentäessä hevosvoimia tarvitaan kuitenkin lisää. Isäntä kehuu konetta kestäväksi, kivisetkään maat eivät tuota Massanolle ongelmia.  


Soita pian ja varmista saatavuus keväälle!