Etusivu Kampanjat ja ilmoitukset Uutiskirjearkisto Avaimet Kasvulle 03/2019 Gavish Spirit Pro

Avaimet Kasvulle 03/2019 Gavish Spirit Pro

Gavish Spirit Pro lannoiteautomatiikka
kasvihuoneisiin,tunneleihin tai avomaalle,
lisää tehokkuutta ja tuottavuutta!

 

Voit suunnitella lannoitukset tarkoin jo talvikaudella jolloin sinulla on kiireisenä sesonkina valmiit reseptit tallennettuna. Näin saat kasveille oikeat lannoitteet oikeassa suhteessa ja oikeaan aikaan kasvukautta. Gavishin järjestelmässä lannoiteliuos kierrätetään uudelleen pumpun läpi, mikä takaa erittäin tasalaatuisen liuoksen. Pystyt seuraamaan lannoiteannostelijaa ja historiatietoja tietokoneella tai tabletilla.
 

Gavish Spirit Pro:lla optimoit ajan käyttösi!


      Gavish Spirit Pro on automaattinen lannoiteannostelija:
 • Räätälöidään asiakkaan tarpeen mukaan venturien ja magneettiventtiililiitäntöjen määrää muuttamalla
 • Venturi-pumppuja voi olla 3-5 kappaletta, joissa jokaisessa lannoitteen syöttö on 360 litraa/tunnissa
 • Kastelu ja lannoitus voidaan ajastaa automaattiseksi
 • Hienosäätöä voi tehdä säteily-, sekä kosteusantureilla
 • Kasteluveden mittaukseen löytyy johtoluku ja PH-anturit

 

Lannoiteannostelijan käyttöä nopeuttaa, kun omat lannoitusohjelmat ja -reseptit voidaan tallentaa. Uutta lannoitusta ohjelmoitaessa, voit käyttää vanhoja tallennettuja ohjelmia näiden pohjana. Lannoituksen pohjana Gavish Spirit Pro käyttää asetettua johtolukua ja lannoitereseptiä. Voit tallentaa useita lannoitereseptejä eri kasveille tai kasvuvaiheille. Voit aikatauluttaa kastelun sekä tehdä siihen hienosäätöä auringon säteilyn tai kosteuden mukaan.


Asiakkaan näkökulmasta, Aarni Alanne

Alanteen tilalla Paimiossa kausi 2018 oli toinen viljelykausi kun käytössä oli Avagron toimittama Gavish kastelu- & lannoitusautomatiikka. Aarnin mukaan Gavish järjestelmä on ollut korvaamaton apu tunneleiden ja avomaan kastelussa. Tunneleissa Gavish on toteuttanut päivän aikana 40-50 kastelukertaa  etukäteen määriteltyjä lannoitereseptejä noudattaen, joten automaatio on todella vapauttanut työvoimaa kastelusta muihin töihin. Kastelun ja lannoituksen edistymistä ja historiaa voi seurata myös tabletilta ja kännykästä, mikä on tärkeää kiireisenä sesonkina. Gavishilla hoidetaan myös noin 5 ha:n avomaankastelu 1 ha:n lohkoissa kerrallaan.

  Aarni kertoo että hän odottaa Gavishin helpottavan hänen työtään vielä enemmän kun hän perehtyy   paremmin automatiikan käytön eri vaihtoehtoihin, Gavishin skaala on niin laaja, että vaatii todella perehtymistä että saa parhaan hyödyn irti laitteistosta. Aarni odottaa myös saavansa käyttöön säteilyanturin, joka on jo asennettuna, mutta sen parametrejä ei ole vielä asetettu. Kun säteilyanturi otetaan käyttöön, sen avulla voidaan kastelusyklejä pidentää tai lisätä kuumina päivinä.


Toinen työtä helpottava ominaisuus on Gavishin ohjaus ja ohjelmointi omalla PC:llä, joka Aarnilla on ollut tällä kaudella käytössä.  
Tämä ominaisuus yhdistettynä etäkäyttöohjelmaan mahdollistaa Gavishin ohjelmoinnin ja reseptien teon kotikoneelta, kun muutoin se pitäisi tehdä Gavishin omalta tietokoneelta. Erillistä mobiiliversiota Gavishin seuraamiseen ei ole mutta Aarni sanoo että pystyy silti kännykältä seuraamaan kastelun etenemistä riittävällä tarkkuudella.

Aarni kertoo myös kasvukauden alun tuottavan vaikeuksia kun kastelu pitää tehdä alkukaudesta kunnan vedellä, joka ei ole ihanteellinen kasteluun PH:n suurten vaihteluiden takia. Gavish järjestelmä pystyy seuraamaa ja säätämään kasteluveden PH:ta erillisen happoventurin avulla, jossa tavallisten lannoiteliuosventurien lisäksi laitteistoon liitetään pienemmän virtauksen omaava, pelkästään hapolle tarkoitettu, venturi. Tämä on hyvä lisä Alanteen Gavish yksikköön tulevaisuutta ajatellen jos keväiset PH:n heilahtelut koetaan vielä haittaavana tekijänä.


Ota rohkeasti yhteyttä! 

Kerromme mielellämme laitteesta lisää ja miten saat
räätälöityä sen parhaiten juuri sinulle sopivaksi!

  

02-8583 600 tai info@avagro.fi

Optimoi ajankäyttösi!

 • Suunnittele lannoitus etukäteen
 • Hyödynnä valmiita reseptejä
 • Oikeat lannoitteet
 • Oikeassa suhteessa
 • Oikeaan aikaan kasvukautta
 • Tasalaatuinen liuos
 •  Seuraa puhelimella tai tietokoneella